Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling

SOGNEINDSAMLING SØNDAG D. 14. MARTS 2021logo Folkekirkens Nødhjælp

For at give en skilling og/eller melde dig som digital indsamler kan du besøge indsamlingssiden for 9460 Brovst ved at klikke HER

 

Vi samler ind til verdens fattigste - i år digitalt

Vær med, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling digitalt løber af stablen søndag d. 14. marts 2021. Sammen gør vi en forskel for mennesker i den yderste nød.

Lige nu står problemerne i kø for verdens fattigste. Mens klimaforandringernes konsekvenser er en realitet, har corona-pandemien været med til at forværre problemer, der eksisterede i forvejen. Sult, ulighed og konflikter.
Som næstekærlige mennesker må vi ikke vende det blinde øje til verdens fattigste, der mere end nogensinde har brug for en håndsrækning. I stedet må vi bevare håbet og troen på, at vi kan gøre en forskel.

Klimaproblemer øverst på listen
I tørkeplagede lande som Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi høsten slår fejl år efter år. I lande som Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk.
Klimaforandringerne er her allerede – de er bare ikke særlig ligeligt fordelt på verdensplan. Det er verdens fattigste, der rammes hårdest af konsekvenserne - mennesker, der i forvejen ingenting har.
Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart hundrede år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Derfor ved vi også godt, at der altid har været naturkatastrofer – men aldrig i det omfang, vi oplever nu.
Vi må handle nu, hvis vi skal redde liv. I verdens fattigste lande er der brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år.

Når vi samler ind d. 14. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:

• Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser.
• Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand.
• Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.

Alle opfordres til at tilmelde sig den digitale indsamling søndag d. 14. marts.

 

Tilmeld dig som indsamler

Mandag d. 1. marts 2021 oprettes en digital indsamling for dit sogn. Vær med i den, og læs mere om den, når den er oprettet. 

Informationer kan fåes kirke- og kulturmedarbejder Per Iversen på tlf. 24255122 eller på kirkeogsogn@gmail.com 

 

 

På kryds og tværs

  • Påskekoncert "Ave Maria" i Brovst Kirke
    Finder sted: torsdag, 25 marts 2021 19:30 Læs mere...