Kunst i Kirken 21 i Tranum

KUNST I KIRKEN - SOMMEREN 2021 Kunst i kirken

Atelier Tanté (Helle Christiansen og Birthe Holmgaard i Tranum Kirke: "Ichtys/Fisken" - skulpturer (make-make) og malerier.

Ferniseringsgudstjenste søndag d. 11. juli kl. 19.30. Udstillingen kan herefter ses i kirkens daglige åbningstid. 

 

Tanté1

Det går helt fisk i Tranum Kirke.

”Det er gået helt i fisk!” - Sådan siger Helle Christiansen og Birthe Holmgård med et glimt i øjet om den udstilling i Tranum Kirke, som de begge er mestrene bag, og som åbner med en ferniseringsgudstjeneste på søndag d. 11. juli kl. 19.30. Helle og Birthe udgør Ateliér Tanté, og deres udstilling er en del af denne sommers Kunst i Kirken i 9460 Brovst-området.
At fisken blev temaet for deres udstilling, skyldes primært to ting: Først og fremmest havde Birthe og Helle allerede arbejdet med fiskemotiver i deres skulpturer, længe inden de sagde ja til at deltage i denne sommers Kunst i Kirken. Da de så fandt ud af, at netop fisken er et af de ældste kristne symboler, var temaet i hus for denne sommers udstilling og det netop med det oldgræske ord for fisk, Ichtys, som titel. Dette ord består af bogstaverne iota, chi, theta, ypsilon og sigma, som også er begyndelsesbogstaverne i den græske sætning for ’Jesus Kristus, Guds søn, Frelser’. Det var bl.a. på denne baggrund, at de tidligste kristne samfund, der ofte blev udsat for forfølgelse, valgte fisken som hemmeligt tegn. Desuden optræder fisker- og fiskemotivet flere gange i løbet af evangelierne. I udstillingen i Tranum Kirke optræder fisken både på malerier og i skulpturer.
Helle Christiansen og Birthe Holmgaard mødte hinanden i forbindelse med bestyrelsesarbejde og malerkurser på Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter. På det tidspunkt havde de begge malet en del år hver for sig, og derfor blev det helt naturligt for dem at finde sammen om at male og lave andre kreative ting. Rammen om det blev Ateliér Tanté, som ligger i forlængelse af Helles hjem på Hedevejen ved Tranum.
Fisk og hav bliver naturligvis også temaet i musikken ved ferniseringen på søndag. Som ved de øvrige ferniseringer i Kunst i Kirken forløber den som en musikgudstjeneste, hvor flere lokale kirkemusikere medvirker, nok en gang med musik i flere forskellige genrer, med toner lige fra Händels ” Water Music” til Rod Stewarts ”I am Sailing”. Efter gudstjenesten bliver der mulighed for at tale med Helle Christiansen og Birthe Holmgaard og se nærmere på deres værker, mens Midt-Hanherred Pastorat byder på en lille forfriskning.
Udstillingen ”Ichtys / Fisken” kan i den kommende tid ses i Tranum Kirkes daglige åbningstid. Fra d. 28. august til d. 10. september er den desuden med på en fælles udstilling på Bratskov i Brovst, hvor samtlige værker fra alle kirker i Kunst i Kirken samles.

Tanté2Tanté3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanté4

 

 Glimt fra ferniseringen i Tranum Kirke søndag d. 11. juli kl. 19.30:

Tanté fernis1 Tanté fernis3

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanté fernis2

 

Ingen fik våde tæer, selv om søndagens fernisering på Atelier Tantes udstilling i Tranum Kirke, “Ichtys / Fisken”, foregik med masser af maritime elementer, både i værker, sang og musik. Helle og Birthe indledte med at lave det oldgræske tegn for Jesus Kristus, fisken, i sand.

Tanté fernis4Tanté fernis5

 

 

 

 

 

 

 

Tanté fernis6Tanté fernis8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se program fra ferniseringen ved at klikke HER

Tanté fernis7

 

Tanté fernis10

 

Tanté fernis11 

 

 

 

På kryds og tværs

 • Blæserbattle i Torslev Kirke
  Finder sted: tirsdag, 04 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Ældregudstjeneste i Brovst Kirke
  Finder sted: onsdag, 05 oktober 2022 14:30 Læs mere...
 • Salmestafet – sidste runde – "Vær velkommen Herres år"
  Finder sted: tirsdag, 11 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Nyt tiltag! LITTERATURKREDS FOR MÆND
  Finder sted: torsdag, 13 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • ”Sandheden om Nordkorea” v/ tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær, Aarhus.
  Finder sted: onsdag, 26 oktober 2022 10:00 Læs mere...