Kunst i Kirken 21 i Oxholm

KUNST I KIRKEN - SOMMEREN 2021 Kunst i kirken

Karen-Marie Mondrup i Oxholm Kirke: "Som hønen klukker mindelig" - keramik, malerier og papircollage. 

Ferniseringsgudstjenste søndag d. 1. august kl. 19.30. Udstillingen kan herefter ses i kirkens daglige åbningstid. 

 

KM1 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leg og frihed ligger bag udstilling i Oxholm Kirke.
”Jeg skulle have fortsat med at være et barn.” – Sådan fortæller Karen-Marie Mondrup, Øland, om den leg, der stadig bor i hende. Den har altid været en frugtbar ramme om det kunstneriske virke, som hun igennem mange år har udøvet - først i Sønderjylland, hvor hun er født og opvokset, og siden 1998 i Nordjylland, hvor det lille, hyggelige hus på Torslev Kær udgør hendes spændende atelier og åbenbarer sig for den besøgende som en eventyrlig hule. En herlig og spændende smagsprøve på Karen-Maries kunstneriske leg kan nu fås ved hendes udstilling i Oxholm Kirke, ”Som hønen klukker mindelig”, der en del af denne sommers Kunst i Kirken, og som åbner med ferniseringsgudstjeneste søndag d. 1. august kl. 19.30.
At barnets sind begejstrer Karen-Marie Mondrup, uddyber hun med, at hun eksempelvis holder meget af den enkelhed, som vi møder i børnesange, og at det ofte ubekymrede og frie aspekt i barnets leg er værd at efterstræbe også som voksen. Frihed er netop også et af nøgleordene i hendes udstilling i Oxholm Kirke. For hende har alt det skabte ret til frihed; man skal ikke spærre noget inde, for ellers mister det kuløren. Et eksempel på det ses i H.C. Andersens fortælling om ”Nattergalen”, men ellers spiller høns og ikke mindst hønsehuse hovedrollen i Karen-Maries udstilling. Hønsehuse er netop et billede på den lidt svævende grænse mellem frihed og indespærring. Hønsene går lidt ind og ud af husene og kommer i øvrigt også altid hjem til aften.
Selvom Karen-Marie købte sine første oliefarver som 18-årig, begyndte hun sit kreative og kunstneriske virke allerede i barndommen. Kendetegnende for det har netop siden da været en barnets glæde ved at gå på opdagelse. Det har – bl.a. gennem kunstskoler i Aarhus og Randers og pottemageruddannelse på EFG – ført hende igennem alle kunstneriske discipliner: Keramik, maleri, tegning, grafik osv. Collage er dog en forholdsvis ny kunstform for hende, og også her henter hun inspiration fra børnenes verden. Som materiale anvender hun nemlig ofte papir og billeder fra kasserede børnebøger, idet de ofte klare og umiddelbare illustrationer i dem tiltaler hende. Ved udstillingen i Oxholm kan der ses flere værker i papircollage.
I det hele taget har et ønske om en stadig dygtiggørelse og inspiration fra andre bevirket, at Karen-Marie gennem årene har søgt mange kurser. Nogle af de seneste er foregået på Løgumkloster Højskole og Vestjyllands Højskole ved Ringkøbing, hvor temaet har været ikonmaleri. Det betragter Karen-Marie selv som ren meditation, og to af hendes ikoner kan også ses i ”Som hønen klukker mindelig”, hvor hun også udstiller malerier.
Kombinationen af høns og børnesang bliver en del af ferniseringsgudstjenesten i Oxholm Kirke, hvor musik vil spille en stor rolle. Poul Jensen, Øland, vil nemlig synge ”Poul sine høns”, og lokale kirkemusikere, der står for sang og musik, bliver ligeledes bistået af Cecilie Wennerlin på violin og Ruben Kristensen på violin og bratsch. Ved ferniseringen fortæller Karen-Marie Mondrup om sine tanker bag værker og tema, og sognepræst Annemette Nørgaard Wandet Høgsbro står for den liturgiske del ved gudstjenesten.
”Som hønen klukker mindelig” kan i den kommende tid ses i kirkens daglige åbningstid, men indgår også i den fælles Kunst i Kirken-udstilling på Bratskov i dagene fra d. 28. august til d. 10. september.

KM2 KM3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KM4

 

KM5

 

 

KM6

 KM7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glimt fra ferniseringen d. 1. august i Oxholm Kirke: 

KM fernis1KM fernis3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KM  fernis2

 

Se programmet fra ferniseringen ved at klikke HER

KM fernis4

 

KM fernis5

 

KM fernis6KM fernis7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KM fernis8KM fernis10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KM fernis9

 

 

 

På kryds og tværs

 • Blæserbattle i Torslev Kirke
  Finder sted: tirsdag, 04 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Ældregudstjeneste i Brovst Kirke
  Finder sted: onsdag, 05 oktober 2022 14:30 Læs mere...
 • Salmestafet – sidste runde – "Vær velkommen Herres år"
  Finder sted: tirsdag, 11 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Nyt tiltag! LITTERATURKREDS FOR MÆND
  Finder sted: torsdag, 13 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • ”Sandheden om Nordkorea” v/ tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær, Aarhus.
  Finder sted: onsdag, 26 oktober 2022 10:00 Læs mere...