Kunst i Kirken 21 i Lerup

KUNST I KIRKEN - SOMMEREN 2021 Kunst i kirken

Margit Vica Madsen i Lerup Kirke: "Og der blev lys" - grafik og malerier.

Ferniseringsgudstjenste søndag d. 4. juli kl. 19.30. 

 

MargitVica 

Margit spreder lys i Lerup Kirke.

Når Lerup Kirkes dør på søndag d. 4. juli kl. 19.30 åbnes for den anden fernisering i Kunst i Kirken 2021, betyder det samtidig, at billedkunstner, skulptør, grafiker og kunstterapeut Margit Vica Madsen, Bryrup ved Silkeborg, for en stund vender tilbage til den egn, hvor hun tidligere har boet 26 år. Under titlen ”Og der blev lys” udstiller hun nemlig grafik og malerier i det lyse, smukke kirkerum i den pragtfuldt beliggende kirke ved Fosdalen – en udstilling, som hun har glædet sig meget til.
Titlen "Og der blev lys" henviser naturligvis til Guds skabelse af lyset, som vi hører om det i skabelsesberetningen. For Margit Vica Madsen indbefatter lyset alt levende skabt. Lyset betyder selve skaberkraften, og for hende som kunstner har det ydre lys ikke større betydning end hendes indre lys. Hun forklarer, at hun som kunstner ikke er afhængig af det ydre lys, for hun kan arbejde overalt og skabe det samme. - Men hun arbejder kun, når inspirationen er tilstede, og hun ved præcist, hvornår det sker.
Naturligvis betyder naturens lys og alle farver meget for Margit Vica Madsen, men det er for hende som menneske. I et værk læser hun i stedet lysstyrken i graden af intensitet. Hun uddyber det med, at hvis et billede er skabt dybt i et menneske og bliver set af et andet, meget åbent menneske, så sker der noget. Det opleves tydeligt som at blive grebet af noget – som at der er respons.
Margit Vica Madsens kunstneriske baggrund er opvækst og oplæring på billedskærermester Niels Juul Madsens værksted i København, hvor hun blev indført i formernes, materialets og værktøjets verden og betydning. Siden har det været ”learning by doing” for hende. Med en uddannelser som lærer og kunstterapeut har hendes arbejdsliv – ud over værkstedets skabelse – også bestået af kunstterapeutisk virksomhed, undervisning og foredrag , og i dag er Margit Vica Madsen bl.a. medlem af Det Grafiske Værksted i Silkeborg. I sin tid nordenfjords boede hun i Gl. Toftegård ved Aabybro og i Birkelse, hvor hun havde eget galleri.
Ferniseringen i Lerup Kirke forløber som en musikgudstjeneste, hvor flere lokale kirkemusikere medvirker, nok en gang med musik i flere forskellige genrer, bl.a. med toner af Anne Linnet og med en fremførelse af ”Morning has broken.” Efter gudstjenesten bliver der mulighed for at tale med Margit Vica Madsen og se nærmere på hendes værker, mens Midt-Hanherred Pastorat byder på en lille forfriskning.
Udstillingen ”Og der blev lys” kan i den kommende tid ses i Lerup Kirkes daglige åbningstid. Fra d. 28. au-gust til d. 10. september er den også med på en fælles udstilling på Bratskov i Brovst, hvor samtlige værker fra alle kirker i Kunst i Kirken samles.

Margit Vica Madsen1Margit Vica Madsen2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lyset komog der blev lys 003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glimt fra ferniseringen i Lerup Kirke:  

Margit fernis3Margit  fernis1

 

 

 

 

 

 

 

Margit spredte søndag aften lys i Lerup Kirke - både med sine smukke malerier og grafik og med sine gode ord. Med temaet "Og der blev lys" skinnede lyset også i sangen og musikken, med toner lige fra Elgar til Linnet.

Margit fernis4

Se programmet for ferniseringen på "Og der blev lys" ved at klikke HER

Margit fernis2Margit fernis5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margit fernis6

Margit fernis7 

 

 

 

 

 

 

 

På kryds og tværs

 • Blæserbattle i Torslev Kirke
  Finder sted: tirsdag, 04 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Ældregudstjeneste i Brovst Kirke
  Finder sted: onsdag, 05 oktober 2022 14:30 Læs mere...
 • Salmestafet – sidste runde – "Vær velkommen Herres år"
  Finder sted: tirsdag, 11 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Nyt tiltag! LITTERATURKREDS FOR MÆND
  Finder sted: torsdag, 13 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • ”Sandheden om Nordkorea” v/ tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær, Aarhus.
  Finder sted: onsdag, 26 oktober 2022 10:00 Læs mere...