Kunst i Kirken 21 i Langeslund

KUNST I KIRKEN - SOMMEREN 2021 Kunst i kirken

Birgit Øvig i Langeslund Kirke: "Åndens frugt" - akrylmalerier og værker i blandform. 

Ferniseringsgudstjenste søndag d. 25. juli kl. 19.30. Udstillingen kan herefter ses i kirkens daglige åbningstid. 

 

Birgit1 

Kunst i Kirken i Langeslund Kirke: Åndens frugt på lærred.

Da Birgit Øvig fortæller om sin udstilling i Langeslund Kirke, som ferniseres søndag d. 25. juli kl. 19.30 med en musikgudstjeneste, sker det på en af de mange solfyldte dage, som sommeren heldigvis har budt på indtil videre. Som hun selv påpeger, er det i en sådan ramme næsten ikke til at forstå, at verden har været lammet og sat i stå for en tid, fyldt op med en skræmmende pandemi.
- En pandemi, som pludselig bevirkede, at mange mennesker fik masser af tid til at gøre de ting, som de i en fortravlet tid ikke gav sig selv tid til at komme i berøring med, nemlig det nære. Birgit fortæller, at hun selv fik tid til refleksion, bl.a. over alt det nye, som ikke var prøvet før pandemiens indtræden i verden. I stedet for at blive handlingslammet så hun muligheder for selv at kunne handle og give det, der betyder allermest for hende, nemlig nærhed med andre, nyt liv. Det skete med en påmindelse om, hvad hun selv rummer af muligheder for at skabe: At være et skabende menneske, der har valgt det nære til i form af farver og i kraft af lyset, livet og lysten til at udfolde sig og ikke mindst til at udleve de fine ord, som i Det nye Testamentes Galaterbrev betegnes som ’Åndens frugt’: Kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed og trofasthed.

”Åndens frugt” er således også titlen på Birgit Øvigs udstilling i Langeslund Kirke, som er en del af denne sommers Kunst i Kirken i 9460-området. I alle hendes malerier i udstillingen indgår der guld, som både indeni og udenpå danner rammen om selve værket. Ifølge Birgit skal guldet her opfattes som et symbol på essensen af dem, som vi er: At vi er positive og guddommelige i vores sande natur. Farverne på malerierne er bygget op som små sammensatte punkter, lette strøg og berøringer, der får lov til at leve deres egne liv, lyse op og blive til den helhed, som favner og rummer indholdet i netop Åndens frugt.
I udstillingen indgår tillige små arbejder i det, der kaldes en blandform af mix media, som er en blanding af forskellige male- og tegneteknikker såsom akvarel, gouache og akrylfarve.
Birgit Øvig er uddannet kunsthåndværker og tekstilformgiver fra Kolding Kunsthåndværkerskole (i dag Kolding Designskole) og har i størstedelen af sit liv arbejdet med farver, former og kreativ skaben, bl.a. med designs af beklædningsstoffer for flere både danske og udenlandske virksomheder. Sideløbende med det har hun udstillet værker i en lang række kunstforeninger og solgt til både disse og private kunder. Workshops, maleundervisning og kreativ skaben for så vel børn som voksne i kulturskoleregi har på lignede vis fyldt en stor del af hendes virke som kunsthåndværker og udøvende kunstner.
Ved ferniseringen i Langeslund Kirke medvirker flere af 9460-områdets kirkemusikere med musi-kalske indslag, bl.a. med toner af Simon og Garfunkel og af kirkens organist, Christian Vestergaard, som er en af musikerne ved ferniseringen.
Udstillingen ”Åndens frugt” kan i den kommende tid ses i kirkens daglige åbningstid, men indgår også i den fælles Kunst i Kirken-udstilling på Bratskov i dagene fra d. 28. august til d. 10. september.

Birgit3

 

Birgit4

 

Birgit2

 

Glimt fra ferniseringen sømdag d. 25. juli kl. 19.30: 

Birgit fernis1 Birgit fernis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se program fra ferniseringen ved at klikke HER

 

Birgit fernis3

 

Birgit fernis4

 

Birgit fernis5

 

Birgit fernis6

 

Birgit fernis7

 

Birgit fernis8

 

Birgit fernis9

 

Birgit fernis10

 

På kryds og tværs

 • Blæserbattle i Torslev Kirke
  Finder sted: tirsdag, 04 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Ældregudstjeneste i Brovst Kirke
  Finder sted: onsdag, 05 oktober 2022 14:30 Læs mere...
 • Salmestafet – sidste runde – "Vær velkommen Herres år"
  Finder sted: tirsdag, 11 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • Nyt tiltag! LITTERATURKREDS FOR MÆND
  Finder sted: torsdag, 13 oktober 2022 19:30 Læs mere...
 • ”Sandheden om Nordkorea” v/ tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær, Aarhus.
  Finder sted: onsdag, 26 oktober 2022 10:00 Læs mere...